iDebate u Srednjoj školi H. Kostajnica

U sklopu međunarodnog projekta „Debatiram, dakle učim 2017. – 2019.“, dana 13.09.2018. godine, u Srednjoj školi Hrvatska Kostajnica, Udruga IKS je održala aktivnost na temu „Digitalno aktivno građanstvo – suvremeno građansko sudjelovanje“.

Razgovaralo se o načinima aktivnog sudjelovanja pojedinaca u digitalnom obliku; o sigurnosti i privatnostima te odgovornom ponašanju u današnjem digitalnom dobu. Zajedno smo prošli kroz prednosti koje digitalno doba pruža kako bi građanstvo moglo glasovati on-line, ishodovati razne osobne dokumente te iskoristiti prednosti on-line obrazovnih mogućnosti.

Učenici su u grupama obrađivali problematiku njihove lokalne zajednice te načinu kako bi ih riješili kroz aktivno građanstvo.

Time je završena još jedna u nizu aktivnosti s ciljem povećanja sudjelovanja mladih ljudi u različitim oblicima demokratskog izražavanja i promoviranja aktivnog građanstva kao važnog prvog koraka za bilo koji napredak u društvu.

Link na video: https://www.youtube.com/watch?v=l_xmaFjw3Ow

Link na fotografije: https://i-debate.eu/blog/2018/09/25/local-event-digital-active-citizenship-modern-civic-participation-september-13th-2018-hrvatska-kostajnica-secondary-school-ivana-trnskoga/

Detaljnije o projektu „Debatiram, dakle učim 2017. – 2019.“: https://i-debate.eu/; http://udrugaiks.hr/idebate-debatiram-dakle-ucim-2017-2019/

Međunarodni projekt „Debatiram, dakle učim 2017. – 2019.“ sufinanciran je od strane Europske unije u okviru programa Europa za građane.