iDebate na Metalurškom fakultetu u Sisku

Udruga IKS je, kako smo već pisali, partner na međunarodnom projektu „Debatiram, dakle učim 2017. – 2019.“ sufinanciranog od strane Europske unije u okviru programa Europa za građane. Cilj ovog projekta je povećati sudjelovanje mladih ljudi u različitim oblicima demokratskog izražavanja i promovirati aktivno građanstvo kao važan prvi korak za bilo koji napredak u društvu uključivanjem u dijalog o aktualnim europskim i globalnim prioritetima.

Dana 22.03.2018. godine u Sisku, Udruga IKS je održala međunarodnu aktivnost na temu „Aktivno građanstvo i solidarnost – Europske snage solidarnosti“ , na Metalurškom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.  U cijelom procesu organizacije i provedbe ovog događaja pomoć i potporu pružila nam je Članica Radne skupine za promidžbu Metalurškog fakulteta i Koordinatorica za podršku studentima Metalurškog fakulteta Izv.prof.dr.sc. Anita Begić Hadžipašić.  Ispred Metalurškog fakulteta riječ dobrodošlice uputio je prodekan za nastavu doc.dr.sc.Ivan Ivec. Primjere dobre prakse iznijeli su nositelji projekta Student Plus iz Temišvara, Rumunjska (http://www.studentplus.ro/idebate-i-debate-therefore-i-learn/) kao i partneri  na projektu: Udruga IKS Petrinja, Hrvatska (http://udrugaiks.hr/); Zavod PIP – Pravni in informacijski center Maribor, Slovenija (http://zavodpip.si/); Evropska generacija – Zrenjanin, Srbija; PEST MEGYE ONKORMANYZATA – Budapest, Hungary (http://www.pestmegye.hu/) i Associazione eurokom – Gerace, Italija (http://www.eurokomonline.eu/).

Uslijedila je „živa knjižnica“ u kojoj su sudionici imali priliku razgovarati sa stranim i lokalnim volonterima te doći do potrebnih informacija kako bi se pripremili za debatu o volonterskim angažmanima mladih.

Nakon debate sudionici su iznijeli projektne ideje za rješavanje problema zajednice na lokalnom, regionalnom ili nacionalnom nivou volonterskim angažmanom.

Link na video: https://www.youtube.com/watch?v=r7hWQQPCPws

Link na fotografije: https://i-debate.eu/media-hr/

Detaljnije o projektu „Debatiram, dakle učim 2017. – 2019.“: https://i-debate.eu/; http://udrugaiks.hr/idebate-debatiram-dakle-ucim-2017-2019/