Hrvatska volontira 2018. Zajedno možemo biti veliki!

Hrvatski centar za razvoj volonterstva javnu manifestaciju HRVATSKA VOLONTIRA proveo je osmu godinu zaredom. Ovogodišnja manifestacija održana je od 21. do 26. svibnja 2018. godine te je okupila 181 organizatora volontiranja koji su u 70 gradova i općina proveli 288 volonterskih aktivnosti kako bi svojim doprinosom potakli izgradnju sretnije i bolje zajednice. Ukupno
4.218 volontera poklonilo je 22.226,5 volonterskih sati svojim zajednicama.

Udruga IKS je zajedno s partnerima širom Sisačko-moslavačke županije ove godine  provela 11 volonterskih aktivnosti sa 114 volontera koji su svojim zajednicama poklonili 391 sat volontiranja i pokazali kako zaista možemo biti veliki! Jako nas veseli što je ovo najbolja godina do sada a nadamo se da će iduće godine manifestacija biti još veća s još boljim rezultatima. Volonterstvo aktivno doprinosi poboljšanju kvalitete života svih članova zajednice pa tako u Hrvatskoj želimo potaknuti uključivanje ali i evidentiranje volonterskog angažmana građana koji nesebično svoje vrijeme i vještine poklanjaju za opću dobrobit.

Posebno zahvaljujemo našim partnerima: Domu za starije i nemoćne osobe Petrinja, Domu za psihički bolesne odrasle osobe Petrinja, Osnovnim školama u Sunji, Hrvatskoj Kostajnici, Gorama, Jabukovcu, Glini, Mečenčanima, Područnim školama Nebojan i Hrastovica, Centru za poboljšanje kvalitete življenja i razvoj ljudskih vrijednosti – Humanika, DVD-u Gora, kao i svim ostalim dionicima u tim zajednicama koji su se uključili u akcije.

Hvala i našem regionalnom Volonterskom centru Zagreb koji nam svake godine pruža podršku u realizaciji ove hvalevrijedne nacionalne manifestacije u kojoj je nastao i kratki dokumentarni filmić.

Link za završni izvještaj:  http://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/assets/HV_izvje%C5%A1taj_2018_fin_full.pdf

Link za filmić: https://www.youtube.com/watch?v=cp4cvP_Az9g&t=1s

Projekt „Moja škola – zajednica sa srcem“ sufinanciran je od Europske unije kroz Europski socijalni fond u iznosu od 1.019.256,56 kuna (85%) te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 179.868,81 kuna (15%).

Ukupna vrijednost projekta je 1.199.125,37 kuna. Nositelj projekta je Udruga IKS.
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost udruge IKS.