Hrvatska volontira 2017.

U ponedjeljak, 22. svibnja,  počinje manifestacija koja će i ove godine okupiti brojne pojedince i organizacije , a sve u cilju promocije i razvoja volonterstva u Hrvatskoj.


Hrvatska mreža volonterskih centara sedmu godinu za redom organizira manifestaciju Hrvatska volontira  kojoj je cilj potaknuti što veći broj građana, organizacija i institucija iz cijele Hrvatske na volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima.

Ove godine manifestacija se održava od 22. do 27. svibnja, u 55 hrvatskih gradova, dok će mnogobrojni volonteri sudjelovati u različitim volonterskim aktivnostima kako bi svojim doprinosom potaknuli izgradnju sretnije i bolje zajednice. Hrvatska volontira održava se u sinergiji s Danima otvorenih vrata udruga, u organizaciji Vladinog Ureda za udruge te Festivalom Gledaj (u)druge, kako bismo ukazali na brojne koristi koje udruge donose svojim korisnicima i zajednicama u kojima djeluju.

 

Ove godine u Hrvatskoj je prijavljeno više od 250 aktivnosti, a na području Petrinje uključiti se možete u aktivnosti prijavljene u organizaciji Udruge IKS i Volonterskog centra Petrinja:

22.05., ponedjeljak: u 14 sati kuglanje s korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe

23.05., utorak: u 10 sati šetnja s korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe

24.05., srijeda: u 9 sati bingo s korisnicima Doma za psihički bolesne odrasle osobe

25.05., četvrtak: u 9 sati igranje društvenih igara s korisnicima Doma za psihički bolesne odrasle osobe

26.05., petak: u 20 sati večer za mlade u Građanskom centru, druženje, karaoke, ples

27.05., subota: u 11 sati sportsko rekreativne radionice za djecu

 

Ovogodišnju kampanju vežemo uz aktualne događaje, vođeni izrekom nepoznatog autora koji kaže: „Volontiranje je demokracija na djelu. Na izborima obično biraš jedanput godišnje, a volontirajući svaki dan biraš zajednicu u kakvoj želiš živjeti“, pa je tema ove, sedme po redu, manifestacije Volontiraj! – biraj zajednicu u kakvoj želiš živjeti. Ovogodišnjom manifestacijom želimo podsjetiti koliko volontiranje donosi svakom pojedincu, zajednici u kojoj živi, a time i društvu u cjelini. Volonteri nisu samo pomagači, oni su i pokretači i nositelji pozitivnih promjena. Volontiranje je pravo svakog pojedinca da svojim angažmanom sudjeluje u stvaranju zajednice u kakvoj želi živjeti.

 

U volonterske aktivnosti možete se uključiti i cijeli sljedeći tjedan u Volonterskom centru Petrinja u Turkulinovoj 9, na broj telefona 813 – 709 ili facebook stranicama Volonterskog centra Petrinja.

 

Dobro je za tebe, dobro je za druge. Zavolontiraj se! 

 

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Projekt “Lokalni volonterski centar Petrinja” financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske. Partneri u projetku su Dom za starije i nemoćne osobe Petrinja, Dom za psihički bolesne odrasle osobe Petrinja, POU Hrvatski dom Petrinja i Grad Petrinja