Godišnji sastanak EVS organizacija

Po prvi puta, ove godine održan je godišnji sastanak EVS organizacija. Tijekom dva dana, 3. i 4. veljače u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU te Gradskog društva Crvenog križa Osijek okupile su se organizacije koje provode projekte Europske volonterske službe.

Svrha sastanka bila je razmjena iskustva i umrežavanje, a sudionici sastanka imali su prilike saznati informacije o novostima i promjenama u provedbi programa Erasmus+.

Erasmus+ najveći je program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta za razdoblje 2014. ̶ 2020. Ovaj program omogućuje mladima mobilnost u svrhu učenja, gdje mladi sudjeluju na raznim projektima mobilnosti kako bi stekli nova znanja i vještine te pomogli zajednici u koju dolaze. Jedna od mogućnosti Erasmus+ programa je Europska volonterska služba, a na sastanku EVS organizacija sudjelovali su i volonteri koju su tijekom protekle godine boravili i volontirali u inozemstvu.

Sastanak je bio iznimno uspješan jer je omogućio sudionicima da podijele uspjehe kao i poteškoće u radu s mladima, EVS volonteri su podijeliti svoja iskustva i savjete za organizacije te su sudionici imali priliku za međusobno učenje. Tijekom sastanka već su se razvile nove ideje i potencijalna partnerstva, što će zasigurno utjecati na poboljšanje kvalitete provedbe EVS projekata u budućnosti.