Get to know me! EVS prezentacija

Udruga IKS i Info centar za mlade Petrinja 8. kolovoza 2018. organizirali su EVS prezentaciju i radionicu naziva „Get to know me“. To je bila prilika za sve zainteresirane da se upoznaju s mogućnostima koje se mogu iskoristiti kroz Erasmus+ program. Kroz zabavno i edukativno predavanje sudionici su se upoznali s Erasmus+ programom, razmjenama mladih, EVSom, Salto youthom i ostalim alatima koje nudi Erasmus+ program.

U ovoj aktivnosti su sudjelovali i EVS volonteri iz Italije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Portugala koji u Udruzi IKS borave već skoro 2 mjeseca. Na različite načine su sudionike upoznali sa državama iz kojih dolaze, te podijelili svoja iskustva o EVS službi.


Vjerujemo da aktivnosti koje organiziramo imaju pozitivan utjecaj na živote ljudi, počevši od naših volontera i nastavljajući sa građanima Petrinje i okolice. EVS volonteri udruge IKS u službi su kroz projekt “Istraživanje i otkrivanje potencijala mladih kroz volonterstvo – IKSplore” Njihovi troškovi sufinancirani su iz Europske unije kroz program Erasmus+, Ključna aktivnost 1, mobilnost mladih. 

 

Projekt “INFOswitch” financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a partneri u projektu su Grad Petrinja, Udruga Zamisli, Centar za mladež Zaprešić i Udruga Impress.