bodljica

Fašnički list Bodljica

U PRIPREMI JE NOVI BROJ BODLJICE! SVOJE PRILOGE DO 20.2.2011. POŠALJITE NA E-MAIL bodljica@udrugaiks.hr

Svake godine veljači na svijetlo dana već tradicionalno izlazi BODLJICA, petrinjski fašnički list koji izdaje udruga IKS. U stvaranju fašničkog lista sudjeluju građani Petrinje koji svojim prilozima osmišljavaju sadržaj Bodljice koja svake godine na šaljiv način komentira društvena i politička zbivanja u gradu. U nastavku možete pogledati i downloadati sve brojeve BODLJICE.

Prvi broj Bodljice, veljača 2006.

U prvom je broju objavljena turistička karta Petrinje. Za slučaj da turisti zalutaju u Grad, lijepo je pojašnjeno gdje je Pigik s Hotelom koji ima najbolje provjetravanjem u zemlji te otvorene teniske terene, ili pak gdje je Etrinjka, elitni javni WC… Te smo godine prvi put fotografijama lokalnih političara nasmijali sugrađane.

Drugi broj Bodljice, veljača 2007.

Tema broja je lokalno transportno poduzeće “Smijurijatrans” i njihov autobusni kolodvor. Spominjale su se i Najljepše bajke obitelji Gavrilović za dobar san Petrinjaca, te podjela Privrede u pokeraškom ovračunu vladajuće trojke…

Treći broj Bodljice, veljača 2009.

Udarna tema ove Bodljice je voda koja nije bljutava, ne smrdi i zapravo je prekrasna, tu su se našli i novi promotivni materijali turističke zajednice, članovima gradskog poglevarstva smo dali posebnu pozornost, prvi smo vam pokazali pravo lice poduzetničke zone u Mošćenici….

Četvrti broj Bodljice, veljača 2010.

Ova je Bodljica slikovito prikazala kako se zapošljava u gradskoj upravi, kako se gradio Gradski proračun, kako se dijele radna mjesta u Komunalcu itd… Glavni lik Bodljice je gospodin Nenadić, kao što to jednom gradonačelniku i priliči. 

bodljica5

Peti broj Bodljice, ožujak 2011.

Ovogodišnju Bodljicu smo posvetili temi demokracija – na Petrinjski nakin, naravno. Slikovito smo pokazali što (ne)radi oporba, kako se zabavlja vladajuća koalicija, malo smo govorili o novom brandu Petrinje itd…