EVS u Engleskoj

Udruga IKS konstantno radi na promociji Erasmus+ programa koji mladima pruža razne mogućnosti, a partnerstvima na raznim europskim projektima omogućujemo odlazak na Europsku volontersku službu koja je izvanredna prilika za osamostaljenje mladih.

Tako zahvaljujući partnerstvu s organizacijom Camphill Village Trust  tražimo 2 volontera iz Hrvatske zainteresirana za odlazak na dugoročnu europsku volontersku službu u trajanju od 10 mjeseci. Početak službe je 1. veljače 2018., a traje do 30.11.2018.

Ova organizacija iz Engleske usmjerena je na zdrav načinu života, samoodrživost, život u skladu s prirodom i okolišem. Traže volontere motivirane na život u maloj zajednici u blizini Gloucestera (prekrasan krajolik Forest of Dean) čiji bi svakodnevni zadaci bili organiziranje aktivnosti i pružanje podrške osobama s invaliditetom, stvaranje multikulturalnog okružja u mirnoj zajednici i briga o zajedničkoj kući s 11 drugih volontera.

Prilikom odlaska na EVS, Europska unija odnosno Erasmus+ program pokrivaju troškove putovanja do mjesta održavanja službe, hrane i smještaja, a volonteri dobivaju i mjesečni džeparac.

Rok za prijavu za ovu izvanrednu priliku je 1. listopad 2017. na našu e-mail adresu evs@udrugaiks.hr na kojoj se možete informirati i o ostalim prilikama za mobilnost!