Europske snage solidarnosti

Europske snage solidarnosti novi su program Europske komisije koji će mladima omogućiti sudjelovanje kroz volontiranje, stručni rad i zaposlenje ili projekte solidarnosti, s ciljem doprinosa lokalnim zajednicama u kojima će se odvijati aktivnosti. Agencija za mobilnost i programe EU, 21. rujna organizirala je Informativni dan za akreditirane organizacije u području mladih, u svrhu informiranja o novom programu i odgovaranja na pitanja o aktualnom natječaju za prijavu projekata. Na Info danu sudjelovala je Sabina Stipanec, djelatnica Udruge IKS.  Tijekom info dana detaljno su predstavljene sve aktivnosti novog programa putem prezentacija i izlaganja predstavnika Agencije.Mladi diljem Europe su spremni dati svoj doprinos kroz angažman u projektima koji pokazuju solidarnost s ljudima u nepovoljnijem položaju. U ovom programu mogu sudjelovati sve mlade osobe od 18 do 30 godina, a zainteresirani mogu pronaći više informacija na stranicama Europskih snaga solidarnosti. Uvjet za sudjelovanje je registracija na Portalu Europskih snaga solidarnosti koja služi tome da organizacije mogu na jednostavan način oglasiti svoje projekte te kontaktirati i pretraživati potencijalne kandidate za sudjelovanje u projektima.

Pozivamo sve mlade koje zanima volontiranje, stručni rad, putovanja ili razni nagradni natječaji, da nam se jave u Udrugu IKS i saznaju više o prilikama koje im nudi Europska unija. Tijekom cijelog mjeseca listopada održava se Time to move kampanje Eurodesk mreže kroz koju informiramo i motiviramo mlade na mobilnost. Na karti aktivnosti Time to move kampanje provjeri koji event se održava u tvojoj blizini i pridruži nam se.

Udruga IKS kao Eurodeskov multiplikator sudjeluje u radu europske Eurodesk mreže koja informira mlade o mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.