Eurodeskov ruksak pun informacija

Listopad je užurban i zaposlen mjesec za Eurodeskove multiplikatore jer se tijekom cijelog mjeseca i diljem Europe obilježava Time to move kampanja. Time to move je najveća i najvažnija kampanja Eurodesk mreže s ciljem informiranja mladih o mogućnostima za volontiranje, stažiranje, studiranje i putovanje u Europi i šire.

Eurodesk je besplatni informacijski servis Europske komisije, a u svojoj mreži broji preko 1200 multiplikatora koje vode čak 34 nacionalna centra, Agencija za mobilnost i programe EU je hrvatski nacionalni Eurodesk centar sa 17 multiplikatora diljem Hrvatske.

Udruga IKS je također sudjelovala u Time to move kampanji a prva organizirana aktivnost bio je „Eurodeskov ruksak pun informacija“ na Metalurškom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 17. listopada ekipa multiplikatora zaputila se iz IKS-a u Sisak kako bi studentima mogli predstaviti prilike za putovanja i usavršavanje. Studenti Metalurškog fakulteta imali su priliku sudjelovati u Kahoot kvizu na temu mobilnosti i Time to move kampanje.

Uz puno smijeha i zabavnih pitanja studenti su se upoznali s kampanjom i otkrili Erasmus+ program, čari interaktivnog Kahoot kviza a najsretniji su osvojili Time to move ruksake pune zanimljivih i edukativnih materijala. Osoblje i studenti Metalurškog fakulteta se uvijek ističu svojim entuzijazmom i inicijativom za raznim aktivnostima i veselimo se budućoj suradnji.

Udruga IKS kao Eurodeskov multiplikator sudjeluje u radu europske Eurodesk mreže koja informira mlade o mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima.