Eurodesk šetnja mobilnosti

Tijekom listopada u cijeloj Europi održava se Time to move kampanja Eurodesk mreže. Udruga IKS se 2016. godine pridružila mreži organizacija diljem Europe koje se bave informiranjem mladih o mogućnostima za putovanje i učenje. Diljem Europe, tijekom cijelog mjeseca listopada, Eurodesk multiplikatori organiziraju razne aktivnosti za mlade kojima promoviranju prilike za mobilnost.

Povodom Time to move kampanje, Udruga IKS udružila je snage s Hrvatskim planinarskim društvom “Zrin” Petrinja i posjetila Planinarsku kestenijadu koja se održavala na planinarskom domu “Matija Filjak” na Hrastovičkoj gori. Mnoštvo ljudi se od jutra okupilo u planinarskom domu, uživalo u raznovrsnom programu, slasticama i pečenim kestenima.

Šareni baloni i promotivni materijali privukli su veliki broj djece i mladih za naš štand, a svi su imali priliku zaigrati zabavne igre i osvojiti Time to move ruksake. Zaposlenici Udruge IKS, Matej, Larisa i Sabina razgovarali su s mladima i predstavili nove mogućnosti koje se pružaju mladima u EU, te pozvali sve da posjete Udrugu IKS.

Udruga IKS kao Eurodeskov multiplikator sudjeluje u radu europske Eurodesk mreže koja informira mlade o mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.