Eurodesk sastanak i Time to move kampanja

Prošli tjedan, u srijedu 13. rujna okupili su se multiplikatori Eurodeska na redovitom sastanku u Agenciji za mobilnost i programe EU u Zagrebu. Eurodesk je mreža multiplikatora koji su najčešće udruge mladih ili za mlade, a zajednički informiraju mlade o mogućnostima mobilnosti u svrhu učenja, europskim mogućnostima i prilikama za mlade.

Katarina Brajdić, koordinatorica Eurodesk aktivnosti u Agenciji upoznala je okupljene s novostima vezanima uz Europsku volontersku službu i Europskim snagama solidarnosti te Europskim portalom za mlade. Raspravljene su obaveze Eurodesk multiplikatora i plan aktivnosti, razmotrena je mogućnost proširivanja Eurodesk mreže u Hrvatskoj a u pripremi je već i novi trening za osposobljavanje multiplikatora.

Na kraju su svi multiplikatori podijelili svoje ideje za Time to move kampanju koja se održava tijekom cijelog listopada. Time to move je najveća kampanja Eurodesk-a kroz koju žele promovirati mobilnost mladih i mogućnosti za učenje te povećati vidljivost multiplikatora i Eurodesk mreže. Ove godine mlade očekuje puno zabavnih i interaktivnih aktivnosti diljem Hrvatske, a sve događaje će moći pratiti na http://timetomove.eurodesk.eu/.

 

Udruga IKS kao Eurodeskov multiplikator sudjeluje u radu europske Eurodesk mreže koja informira mlade o mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima.