Eurodesk na Učiteljskom fakultetu u Petrinji

Ovog listopada Udruga IKS imala je mnoštvo aktivnosti zahvaljujući Time to move kampanji. 21. listopada organizirali smo aktivnost “Eurodesk na tvom fakultetu” u suradnji s Učiteljskom fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, odsjekom u Petrinji.Cilj aktivnosti bio je upoznati studente s raznim prilikama za mobilnost, posebno s CEEPUS programom (Srednjoeuropskim programom razmjene za sveučilišne studije) te prilikama za bilateralne stipendije. Na aktivnosti su sudjelovale predstavnice Udruge IKS Nadja Matešić i Sabina Stipanec, uz strane volontere Orhana Beratoğlu i Neslişah Taşkıranoğulları iz Turske te Celeste Romano i Alice Bariani iz Italije. Osim prilika za studiranje i stažiranje u inozemstvu promovirali smo Europske snage solidarnosti te projekte mobilnosti Erasmus+ programa. Veliki broj studenata htio je posjetiti naš štand i zaigrati Time to move igru kroz koju su naučili zanimljive činjenice o Europi, vježbali razgovor na engleskom jeziku uz strane volontere te osvojili nagrade.

Ova aktivnost dio je Time to move kampanje, najveće kampanje Eurodesk multiplikatora, a provodi se tijekog mjeseca listopada. Najbližeg Eurodesk multiplikatora možete pronaći na interaktivnoj karti, a koje vas još aktivnosti očekuju do kraja mjeseca pogledajte ovdje.

Udruga IKS kao Eurodeskov multiplikator sudjeluje u radu europske Eurodesk mreže koja informira mlade o mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.