Eurodesk na Metalurškom fakultetu u Sisku

Udruga IKS i Metalurški fakultet Sveučilišta u Zagrebu ponovo su ostvarili suradnju povodom Time to move kampanje. Time to move je najveća kampanja Eurodesk multiplikatora, a provodi se tijekog mjeseca listopada. Tom prilikom zaposlenice Udruge Sabina Stipanec, Nadja Matešić i Estela Toporan te volonterke Celeste Romano i Margarida Rodriguez zaputili su se na Metalurški fakultet u Sisku čak dva puta, 14. i 18. listopada.

Ovom informativnom aktivnosti htjeli smo studente upoznati sa CEEPUS programom (Srednjoeuropskim programom razmjene za sveučilišne studije) te prilikama za bilateralne stipendije. Osim toga razgovarali smo o mogućnostima volontiranja, stažiranja ili putovanja Europom, a vrhunac događaja bila je edukativna Time to move igra s kartama. Studenti su kroz Time to move igru naučili zanimljive činjenice o Europi, vježbali razgovor na engleskom jeziku uz strane volontere te osvojili cool nagrade.

Eurodesk je besplatni informacijski servis Europske komisije, koji broji preko 1200 multiplikatora diljem Europe. Agencija za mobilnost i programe EU je hrvatski nacionalni Eurodesk centar sa 15 multiplikatora diljem Hrvatske.

Udruga IKS kao Eurodeskov multiplikator sudjeluje u radu europske Eurodesk mreže koja informira mlade o mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.