Eurodesk druženje s EVS volonterima

Ovog utorka, 07. kolovoza, Udruga IKS udružila je snage s Centrom za poboljšanje kvalitete življenja i razvoj ljudskih vrijednosti, Humanikom na aktivnosti u Zelenoj kući u Petrinji. Udruga Humanika predstavila je zdrave zalogaje napravljene od domaćih lokalnih proizvoda te pozvala Udrugu IKS da pridonese volonterskim angažmanom. Dobro raspoloženi EVS volonteri tu priliku su iskoristili da promoviraju mobilnost mladih i motiviraju mlade iz Petrinje da se odvaže na volontiranje u inozemstvu. Čak šest volontera Almedina, Nesa, Rina, Besa, Ricardo i Lucrezia koji su trenutno na Europskoj volonterskoj službi u Petrinji na jedan dan su postali Eurodesk ambasadori, a uz volontere na sva pitanja odgovarale su djelatnice Udruge IKS, Larisa Brkić i Sabina Stipanec.Eurodesk je mreža organizacija koje rade s mladima i imaju za cilj informirati mlade o prilikama za mobilnost. U Europi ima preko 1200 Eurodesk multiplikatora, dok se hrvatska nacionalna mreža sastoji od 17 udruga. Ako tražiš informacije o mobilnosti, zanima te volontiranje, školovanje ili rad u inozemstvu – potraži najbližeg multiplikatora na novoj web stranici Eurodeska.

Udruga IKS kao Eurodeskov multiplikator sudjeluje u radu europske Eurodesk mreže koja informira mlade o mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima.