Erasmus+ program predstavljen u srednjoj školi Ivana Trnskoga u Hrvatskoj Kostajnici

U Srednjoj školi Ivana Trnskog u Hrvatskoj Kostajnici 22. siječnja 2019. međunarodni volonteri iz Udruge IKS u Petrinji održali su prezentaciju o Erasmus+ programu i mogućnostima koje nudi. Na prezentaciji su sudjelovali gimnazijalci 4. razreda spomenute škole. Međunarodni volonteri koji su uključeni u Erasmus+ programe govorili su u koje se sve Erasmus+ programe mladi ljudi mogu uključiti, među kojima je i program Europske volonterske službe, koji su i sami volonteri odabrali.

Europska volonterska služba nudi programe za mlade ljude između 17 i 30 godina u periodu između 2 i 12 mjeseci kako bi stekli nova iskustva, učili se novim vještinama, upoznavali nove kulture, a svojim idejama doprinijeli razvoju zajednice.

Nakon zabavnih igara volonteri su podijelili važne informacije za ove programe, ali i osobna iskustva. Govorili su o tome zašto su odlučili doći volontirati u Hrvatsku, na dva mjeseca a neki od njih i na godinu dana. Učenici su imali priliku pitati sve što ih zanima vezano za volontiranje u drugoj zemlji.

„Učenici su pozorno pratili ono što smo pričali i sudjelovali u igrama koje smo pripremili; to je prezentaciju činilo zanimljivom i izazovnom za mene. Mislim da im se najviše svidjela igra pantomime sa pojmovima volonterstva. Najkorisnije za njih, vjerujem da je bilo to što smo pričali o osobnim iskustvima vezanim za volontiranje i mogućnosti ovih programa. „ rekao je Ruben, volonter iz Italije koji će provesti dva mjeseca u Petrinji.