Erasmus+ program predstavljen u srednjoj školi Ivana Trnskoga u Hrvatskoj Kostajnici

U Srednjoj školi Ivana Trnskog u Hrvatskoj Kostajnici 22. siječnja 2019. međunarodni volonteri iz Udruge IKS u Petrinji održali su prezentaciju o Erasmus+ programu i mogućnostima koje nudi. Na prezentaciji su sudjelovali gimnazijalci 4. razreda spomenute škole. Međunarodni volonteri koji su uključeni u Erasmus+ programe govorili su u koje se sve Erasmus+ programe mladi ljudi mogu uključiti, među kojima je i program Europske volonterske službe, koji su i sami volonteri odabrali.

Europska volonterska služba nudi programe za mlade ljude između 17 i 30 godina u periodu između 2 i 12 mjeseci kako bi stekli nova iskustva, učili se novim vještinama, upoznavali nove kulture, a svojim idejama doprinijeli razvoju zajednice.

Nakon zabavnih igara volonteri su podijelili važne informacije za ove programe, ali i osobna iskustva. Govorili su o tome zašto su odlučili doći volontirati u Hrvatsku, na dva mjeseca a neki od njih i na godinu dana. Učenici su imali priliku pitati sve što ih zanima vezano za volontiranje u drugoj zemlji.

„Učenici su pozorno pratili ono što smo pričali i sudjelovali u igrama koje smo pripremili; to je prezentaciju činilo zanimljivom i izazovnom za mene. Mislim da im se najviše svidjela igra pantomime sa pojmovima volonterstva. Najkorisnije za njih, vjerujem da je bilo to što smo pričali o osobnim iskustvima vezanim za volontiranje i mogućnosti ovih programa. „ rekao je Ruben, volonter iz Italije koji će provesti dva mjeseca u Petrinji. 

Volonteri udruge IKS na Europskoj volonterskoj službi uključeni su u projekt “Istraživanje i otkrivanje potencijala mladih kroz volonterstvo” i partnerski projekt “Smile & Go” partnera CEMEA del Mezzogiorno onlus iz Italije. Projekti su sufinancirani od strane Europske Unije kroz program Erasmus+. 

The Agency for mobility and EU programmes is the contracting authority and support for Erasmus+ projects in Croatia. Agencija za mobilnost i programe EU je ugovorno tijelo i podrška projekata Erasmus+ u Hrvatskoj.

Views expressed in this article are the sole responsibility of Association IKS and the European Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
Stajališta izražena u ovom članku isključiva su odgovornost Udruge IKS i Europska komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.