Edukacija o menadžmentu volontera ”Na valovima volonterstva” – II. modul

U sklopu projekta “Na valovima volonterstva – infrastruktura za snažne i povezane zajednice”koji provodi Volonterski centar Zagreb u partnerstvu s Udrugom IKS, Mrežom udruga Zagor, Agencijom lokalne demokracije Sisak, Domom za starije i nemoćne osobe Centar, ACT Grupom i Hrvatskim centrom za razvoj volonterstva održana je edukacija “Menadžment volontera”.

Cilj projekta i edukacije je kapacitiranje volonterskih centara i koordinatora volontera iz središnje Hrvatske. Sudjeluje ukupno 24 predstavnika iz 23 organizacije civilnog društva i javnih ustanova iz područja socijalne skrbi, zdravstva i odgojna i obrazovanja. Ovaj drugi modul trajat će 2 dana, voditeljice su iskusne zaposlenice VCZ-a, a teme su, koraci u menadžmentu volontera, učinkovita komunikacija u kontekstu vođenja volontera te Etički kodeks volontiranja i Standardi kvalitete za volonterske programe. Metode rada su predavanja, grupni i individualni rad uz potporu voditeljice edukacije. Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruga Vlade Republike Hrvatske.

Projekt „Na valovima volonterstva – infrastruktura za snažne i povezane zajednice“ sufinanciran je od Europske unije kroz Europski socijalni fond i Ureda za udruge Vlade RH. Nositelj projekta je Volonterski centar Zagreb.