Društvena igra “Strašne žene”

Društvena igra “Strašne žene” posvećena ženama koje su dale velik doprinos društvu u područjima kulture, znanosti, umjetnosti, politike i ljudskih prava, razvijena je sa željom da rubrika “Strašne žene” s voxfeminae.net bude prenesena u svakodnevni život  kako bi se osnažilo i inspiriralo žene, djevojke i djevojčice te naglasio njihov doprinos društvu.

Prva hrvatska društvena igra posvećena ženama

“Strašne žene” sastoje se od 56 karata, orginalnih umjetničkih djela s ilustriranim portretima i kratkim biografijama žena koje su dale doprinos društvu u područjima znanosti, kulture, politike, feminizma, umjetnosti i aktivizma. Paket sadrži i 8 dodatnih karata koje dodaju kompleksnost igri.

Igra Strašne žene je prva hrvatska društvena igra posvećena ženama, koja daje priliku da se pitanje rodne ravnopravnosti na suptilan način pokrene u našim društvenim krugovima. Ujedno je i prilika da naše najbliže “odvučemo” od digitalnih naprava te provedemo vrijeme zajedno na zabavan, edukativan i društveno angažiran način.

Mi smo Prostor rodne i medijske kulture K-zona. Posljednjih 13 godina promičemo rodnu ravnopravnost, društvenu pravednost i nezavisnu kulturu kroz naš neprofitni medij VoxFeminae. net i Vox Feminae festival. Nabavom karata kroz ovu kampanju, omogućit ćete nam tisak 1,000 paketa društvene igre Strašne žene i pokrenuti društveno poduzeće za žene poduzetnice u kulturi.

Igra “Strašne žene” dobila je ime po istoimenoj sekciji na našem portalu VoxFeminae.net, koja informira o radu i doprinosu žena društvu kroz kratke biografske tekstove. Upravo ta sekcija jedna je od najpopularnijih među našim čitateljima.

Sažimanjem tih tekstova te aktiviranjem osam hrvatskih umjetnica i ilustratorica (Sanja Stojković, Rina Barbarić, Tea Šokac, Željka Tkalčec, Ana Kovačić, Ivana Štrukelj, Branka Hollingsworth and Nataša Rašović) i pisca i programera Želimira Periša, kreirali smo društvenu igru Strašne žene.

 

Pravila su jednostavna pa je igra primjerena za sve generacije, od 5 godina nadalje. Zahvaljujući svojoj edukativnoj komponenti, igra je također primjerena za upotrebu u učionicama i na radionicama.

Kampanja za “Strašne žene” krenula je 5. ožujka, a cilj je izraditi 1 000 primjeraka istoimene društvene  igre.  

Poveznica na kampanju: https://www.indiegogo.com/projects/fierce-women-all-the-right-cards-game-education#/