Dodjela diploma u Kaznionici u Glini

Tijekom prošle godine pa do početka travnja 2019. u Udruzi IKS provodio se projekt “UČIni više” financiran od strane Ministarstva pravosuđa. Aktivnosti projekta održavale su se u Kaznionici u Glini, a ciljevi projekta bili su omogućiti nastavak obrazovanja sudionika te promicati ideju cjeloživotnog učenja i usavršavanja.

Hrvatski zavod za zapošljavanje, područni ured Sisak i Pučko otvoreno učilište POUKA bili su partneri na projektu i sudjelovali u pripremi i provedbi aktivnosti. Pučko otvoreno učilište POUKA provodilo je osposobljavanje za zavarivače REL postupkom te za jednostavne poslove u kuhinji. Na osposobljavanjima je sudjelovalo 12 korisnika i svi su uspješno položili završni ispit. 18. ožujka održana je svečana dodjela diploma u Kaznionici u Glini, na kojoj su sudjelovali predstavnici Pučkog otvorenog učilišta iz Karlovca, predstavnici Udruge IKS te upravitelj Kaznionice, Željko Šešerin i ostalo osoblje koje je sudjelovalo na provedbi aktivnosti. Gospodin Šešerin je naglasio zadovoljstvo s provedbom aktivnosti Udruge IKS u Kaznionici te postotkom prolaznosti na osposobljavanjima, a već se planiraju i novi projekti.

Tijekom projekta, osim osposobljavanja, provedene su i radionice pisanja projekata i edukacija o poduzetništvu, a provedbom ovih aktivnosti htjeli smo povećati motivaciju sudionika za pronalaskom posla i samozapošljavanjem što olakšava ponovnu integraciju sudionika u zajednicu.

Svečanom podjelom diploma završen je projekt “UČIni više” a Udruga IKS planira nastavak suradnje s Kaznionicom u Glini i provedbu projekata koji doprinose obrazovanju i usavršavanju korisnika.

Ovaj članak dio je vidljivosti projekta “UČIni više” koji financira Ministarstvo pravosuđa. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.