Dani otvorenih vrata udruga

U istom tjednu kad i manifestaciju Hrvatska volontira, obilježili smo i Dane otvorenih vrata udruga.

Ovo je šesta godina za redom da se Dani otvorenih vrata udruga obilježavaju na nacionalnoj razini, a ove godine poseban naglasak stavljen je na predstavljanje rezultata projekata i programa udruga financiranih sredstvima iz javnih izvora, kako bi time pridonijeli još većoj otvorenosti i boljoj transparentnosti rada udruga u Hrvatskoj.

Svoj rad u zajednici udruge su predstavile u četvrtak, petak i subotu, 25., 26. i 27. svibnja. Građani su u prostorijama dvorištu udruge IKS u Turkulinovoj 9 imali priliku saznati više o svakodnevnim aktivnostima i uslugama, pogledati izložbu o dosadašnjem radu, aktualnim i prošlim projektima, te planovima za budućnost  petrinjskih udruga.

Svoj rad predstavile su četiri petrinjske udruge,  IKS, Humanika, biciklistički klub Bikearound i Hrvatsko planinarsko društvo Zrin, a građani su imali priliku i uključiti se u rad ovih udruga.

Zahvaljujemo svim građanima koji su posjetili Dane otvorenih vrata te partnerima i suradnicima koji su nas podržali, a kako su naša vrata uvijek otvorena veselimo se novim prilikama za druženje s građanima!

 

 

Projekt “Lokalni volonterski centar Petrinja” financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske. Partneri u projetku su Dom za starije i nemoćne osobe Petrinja, Dom za psihički bolesne odrasle osobe Petrinja, POU Hrvatski dom Petrinja i Grad Petrinja.