Dan planeta Zemlje

27. travnja u prijepodnevnim satima, Udruga IKS obilježila je Dan planeta Zemlje u Kaznionici Glina. Ova aktivnost dio je trogodišnjeg programa usmjerenog obrazovanju i osposobljavanju odraslih “RE-START” financiranog od strane Ministarstva pravosuđa.

Obilježavanje “Dana planeta Zemlje” seže još od 1970. godine, a službeno se obilježava od 1992. godine kada je opća skupština UN-a 22. travnja proglasila međunarodnim Danom planeta Zemlje kako bi se ojačala svijest ljudi prema prirodnom okolišu. Tijekom obilježavanja Dana planeta Zemlje u Kaznionici Glina, sudionici su imali priliku pogledati dokumentarni film o klimatskim promjenama i naučiti kako se one mogu spriječiti inovativnim tehnološkim rješenjima. Nakon dokumentarnog filma svi su zaigrali kviz znanja s pitanjima o našem planetu i svemiru oko nas. Za kraj su sudionici sudjelovali u grupnom zadatku gdje su trebali osmisliti sve načine na koje mogu pridonijeti očuvanju okoliša i svojih zajednica. Zaposlenice Udruge IKS Sabina, Larisa i Estela vodile su radionicu i odgovarale na pitanja sudionika.

 

 

Ovom aktivnosti htjeli smo motivirati pojedince da razmisle na koje načine mogu pridonijeti rješavanju problematike klimatskih promjena, onečišćenosti okoliša i ugroženosti određenih životinjskih i biljnih vrsta. Sljedeće aktivnosti programa “RE-START” su obilježavanje Međunarodnog dana obitelji u svibnju te obilježavanja Tjedna prava djece čiji su roditelji u zatvoru u lipnju, te se veselimo njihovoj provedbi.

Ovaj članak dio je vidljivosti programa “RE-START” koji financira Ministarstvo pravosuđa. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.