“Budi cool – volontiraj” u OŠ Glina

U Osnovnoj školi Glina 29.11.2018  Udruga IKS održala je lutkarsku predstavu na temu volonterstva “Budi cool – volontiraj” za učenike i učenice od 1. do 4. razreda.

Neki od ovih 220 učenika/ca su se prvi put upoznali s pojmom volonterstva tijekom ove zanimljive predstave. Učenici/ce su također primijetili da je u predstavi zajedno s lokalnim volonterima sudjelovala i volonterka iz “strane zemlje” a to je bila naša Sofia iz Portugala koja je tekst naučila i sa simpatičnim naglaskom govorila hrvatski. Nakon predstave učenici i učenice su svoj doživljaj izrazili kreativno crtajući što za njih znači volontiranje. Najbolje kreativne radove ćemo također staviti u knjižicu koju ćemo tiskati pri kraju školske godine.

Ova zabavna i poučna predstava probudila je zanimanje o vrijednosti volonterstva i ukazala na  važnost uključivanja i angažmana šire školske zajednice u provedbi aktivnosti za opću dobrobit.

Veliki broj učenika OŠ Glina već dobro poznaju pojam volonterstva iz aktivnosti koje su provedene u prošloj školskoj godini 2017./2018., uključujući osnivanje Volonterskog kluba koji je bio
aktivan tijekom manifestacije “Hrvatska volontira” i nastavlja svoj hvale vrijedan rad u Glini uoči nadolazećih Božićnih praznika.

EU projekt “Moja škola- zajednica sa srcem” Udruga IKS provodi u partnerstvu sa sedam osnovnih škola na ruralnim područjima Sisačko-moslavačke županije već drugu godinu za redom. Projekt je u svim zajednicama omogućio brojne aktivnosti kao što su zabavne i interaktivne radionice, lutkarske predstave, volonterske akcije, a sve s ciljem promicanja solidarnosti.

Projekt „Moja škola – zajednica sa srcem“ sufinanciran je od Europske unije kroz Europski socijalni fond u iznosu od 1.019.256,56 kuna (85%) te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 179.868,81 kuna (15%).

Ukupna vrijednost projekta je 1.199.125,37 kuna. Nositelj projekta je Udruga IKS.
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost udruge IKS.