Bestplatna edukacija u građanskom centru

Naši prijatelji iz Koordinacije Udruga Mladih Siska (KUMS) provode projekt “Design your job 2” na kojemu i ti imaš priliku naučiti nove digitalne vještine i povećati si zapošljivost u IT sektoru.
Obuka u Petrinji održavat će se u Građanskom centru Udruge IKS, a planirano vrijeme početka tečaja je kraj rujna.

Projekt je namijenjen mladima između 15 i 30 godina, a stariji od 30 mogu sudjelovati u slučaju da su dugotrajno nezaposleni što dokazuju potvrdom s HZZ-a. Prednost za sudjelovanje imaju nezaposlene mlade osobe, osobe s invaliditetom i mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi ili mladi koji su odrasli u udomiteljskim domovima / državnim institucijama.

Iz KUMS-a poručuju:

Zanima te web i/ili grafički dizajn? Želio/la bi povećati svoju kreativnost ili svoje tehničke vještine bilo u svrhu razonode ili povećanja mogućnosti za pronalazak zapošljena u IT sektoru?

Ako je odgovor potvrdan i ako živiš na područiju Sisačko-moslavačke županije, pozivamo te da se za sada pred-prijaviš na besplatne radionice web i grafičkog dizajna koje će početi od sredine rujna. Sve što trebaš učiniti je: prije 15.8.2017. poslati mail-om svoje ime i prezime, godine, mjesto gdje stanuješ i za koju si temu zainteresiran/na (web ili grafički dizajn), a moguće je prijaviti se za obje teme / tečaja.

Vrijeme planirano za održavanje radionica je od kraja rujna do sredine prosinca 2017. godine i to u Sisku, Petrinji, Glini, Topuskom, Hrvatskoj Kostajnici i Kutini. Uvjet za održavanje radionice je formiranje grupe sudionika a ta grupa mora brojati najmanje 15 mladih osoba starih od 15 – 30 godina.

Posebno pozivamo i prednost dajemo mladima koji su nezaposleni (prijavljeni u evidenciju HZZ-a), osobe s invaliditetom i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi ili mlade koji su odrasli u udomiteljskim domovima / državnim institucijama.

Ukupno će biti 12 radionica, a predviđeni tempo je po 1 radionica od 90 – 120 minuta tjedno uz domaće zadaće između dvije radionice. Neće uvjek biti zadaća i moguća je djelomična fleksibilnost u provedbi radionica što se tiče termina.

Napominjemo još jednom da su radionice BESPLATNE i da će svi sudionici imati podršku mentora tijekom cijelog ciklusa obuke.

Molimo sve zainteresirane iz SMŽ da nam se pred-prijave do 15.8.2017. na mail projects@skwhat.com

Nakon 15.8. objavit će i javni natječaj za sudjelovanje. Oni koji se pred-prijave imat će prednost pri odabiru, a svaki kandidat morati će proći 2 selekcijska kruga i popuniti prijavni obrazac.