Ambasadori mobilnosti

I zadnji dan Time to move kampanje, na 31. listopada naši su volonteri vrijedno radili.  U ulozi Ambasadora mobilnosti priključili su se obilježavanju “Humanitarnog Halloween party-a” koji je organizirala Koordinacija udruga mladih Sisak u prostoru Kluba mladih SKWHAT.

Uz pomoć vrijednih ruku volontera Kluba mladih Crvenog križa Gimnazije Sisak pripremljen je tradicionalno humanitarni Halloween party i sukladno tome sav prihod namijenjen je Marinu Kosu, bivšem učeniku sisačke gimnazije, a sada studentu filozofije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, koji boluje od cerebralne paralize, trombocitopenije i osteoporoze, koje mu otežavaju normalne životne funkcije. Ovoj atmosferi solidarnosti priključili su se i strani volonteri Udruge IKS, Orhan i Neslisah iz Turske, Alice iz Italije i Margarida iz Španjolske, djelovali su kao Ambasadori mobilnosti i dijelili iskustva i savjete o mobilnosti. Pridružili su im se i Alyssa Paton i Matija Lovreković koji su ovog rujna sudjelovali na treningu “ACTIVISM EXPLOSION- street art as a tool for spreading social messages” koji je organizirala udruga Fundacja Centrum Aktywności Twórczej iz Poljske.

EVS volonteri su podijelili svoje iskustvo i promovirali Europske snage solidarnosti te Erasmus+ program, a Alyssa i Matija su otkrili mladima kako mogu otići na treninge i razmjene te podijelili znanje koje su stekli u Poljskoj.

Erasmus+ je najveći program za mlade u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta za razdoblje 2014. ̶ 2020., a Europske snage solidarnosti su novi program Europske unije koji mladima omogućava volontiranje i zapošljavanje u inozemstvu. Pozivamo sve mlade koji nas nisu stigli posjetiti na ovoj aktivnosti da nam se jave ili nas potraže u Turkulinovoj 9 u Petrinji.Udruga IKS kao Eurodeskov multiplikator sudjeluje u radu europske Eurodesk mreže koja informira mlade o mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.