OSNOVE RADA NA RAČUNALU – uskoro kraj još jednog tečaja

U udruzi IKS se privode kraju dva tečaja Osnove rada na računalu. Od prosinca 2004. 32 polaznika uče kako se snalaziti u operativnom sustavu Windows XP, rad u mreži (komunikacija među računalima), osnove rada u MS Wordu i Excelu. Uskoro će većina njih dobiti uvjerenja o uspješno savladanom tečaju.
Jedan od polaznika je Goran Matanović koji kaže da je na tečaju dosta naučio, a posebno ga raduje što se gradivo prelazi brzo jer uskoro ide u vojsku. Srećom, do tada će i tečaj biti završen, a vježbat će možda i u vojsci.
Predrag Naumovski živi s ujakom koji ima računalo što mu olakšava učenje. Nada se da će mu vještina u radu na računalu pomoći da konačno dobije stalni posao.
Vera Jurčević na svom poslu ima računalo ali, kako kaže, tamo stalno radi iste stvari. Na tečaju svaki put nauči nešto novo, a ujedno se i zabavi. Zanimljivo je da s njom isti tečaj pohađa i supruga njezinog sina, mnogo mlađa Tonkica. Njih dvije od početka tečaja dijele isto računalo i još uvijek se nisu posvađale 🙂

U nastavku možete pogledati fotografiju na kojoj je jedna skupina uspješnih polaznika: Terezija Rajić, Mladen Štajcar, Ivana Baglama, Renata Majić, Samira Spoja, Marija Krnjajić, Vera Jurčević, Tonkica Jurčević, Aleksandra Milković, Djeluša Draženović, Predrag Naumovski i Goran Matanović.


Uspješni polaznici skupine A su predavanja imali ponedjeljkom i srijedom od 17-19 sati. Oni su gradivo prešli nešto brže od kupine B jer njihovu voditeljicu, Palmu Miličević, još nije uhvatio virus gripe 🙂