4. Socijala ljetni festival

Ovog lipnja od četvrtka 27. do subote 29.  održavao se Socijala ljetni festival u organizaciji naših volontera Aktivaca i EVS volontera na Kupalištu u Petrinji. Zajedničkim snagama lokalni i EVS volonteri organizirali su sportske i društvene igre, uljepšavali sudionike na kreativnim radionicama, naučili nove jezike i probali tradicionalna jela, puno meditirali i radili yogu, čitali poeziju uz vatru i zabavljali se na koncertima i zabavama uz DJe!

Prvoga dana održane su radionice meditacije i Yoge koje je vodila EVS volonterka Yalina Alvarez, potom smo imali Treasure hunt u organizaciji lokalne volonterke Petre Zadrović, a za sportski dio, igru Capture the flag bila je zadužena Francesca De Sanctis. Večer smo završili uz Jam session odličnih izvođača iz Siska i Petrinje.

Drugi dan započeli smo s meditacijom i Yogom uz Kupu. U popodnevnim satima, volontere i sudionike uljepšavali smo face paintingom, šarenim narukvicama i wrapom u kosi.

U večernjim satima postavili smo ugodnu atmosferu uz svijeće i vatricu i čitali poeziju, a cijelu aktivnost vodila je Hana Jurković. Drugi dan festivala zaključili smo uz pomoć DJ Saše koji nas je vratio u 80te.

Kao i prva dva dana, zadnji dan festivala započeli smo meditacijom i Yogom, te smo u popodnevnim satima razdrmali atmosferu s water ballon warom i počastili se veganskim delicijama. Cijelo popodne svi sudionici su imali priliku učiti talijanski, španjolski, portugalski i francuski i družiti se s EVS volonterima. Socijala festival završili smo uz plesnu atmosferu i lokalne DJ-e do kasno u noć.

Svakako je bitno napomenuti da se sve nabrojano ne bi moglo dogoditi bez velikoga volonterskog angažmana svih uključenih, stoga šaljemo VELIKO HVALA svima koji su na bilo koji način doprinijeli kvalitetnijem održavanju Socijala ljetnog festivala, a to su redom:

Lokalni volonteri Aktivci:  Petra Božurić, Hana Jurković, Daniel Barukčić, Simbad Hadžić, Petra Zadrović, Doroteja Krizmanić

EVS volonteri: Ana Sofia Silva, Celeste Romano, Francesca De Sanctis, Gabriele Vacca, Alicia Vidal, Malika Ouairouk, Julie Finucci, Giorgia Vignando, Yalina Alvarez, Marina Castro, Mariano Sanchez

Večer poezije: Mario Lovreković i Ines Kosturin

Jam session: Bluzy Threesome, Llittle Vex i Regulje, TSS, Roadtrippers

DJ-i: Ivan Jezerčić, Miljenko Podgorski, Stjepan Podgorski, Borna Poljak

Sponzori: Gavrilović, Capriccia centar

Još jednom VELIKO HVALA svima i vidimo se iduće godine na Socijali!

Projekt „Centar za mlade“ sufinancira Sisačko-moslavačka županija.