3. Dani karijera u Sisku

Treće izdanje “Dana karijera” održalo se na Metalurškom fakultetu, 26. i 27. listopada. Organizator je bila “Udruga mladih A3Boot” uz partnerstvo Grada Siska, Centra za podršku studentima i razvoj karijera Fakulteta organizacije i informatike te Metalurškog fakulteta.

Udruga mladih A3Boot je relativno nova udruga osnovana na inicijativu mladih i ambicioznih studenata sisačkog centra Fakulteta Organizacije i Informatike. Cilj udruge je promovirati poduzetništvo među mladima te ih upoznati sa različitim aspektima suvremenih informatičkih tehnologija, mogućnosti koje rad u istima pruža mladima, kao. Sjedište Udruge je u Sisku, a svoje ciljeve i djelatnosti ostvaruje u prostorijama Kluba mladih Skwhat, Koordinacije udruga mladih Siska.

U protekle tri godine, angažirali su se u poticanju proaktivnosti među mladom populacijom grada Siska, djelujući izravno kao sisački studenti stručnog studija PITUP na Fakultetu Organizacije i Informatike. Na njihovu inicijativu, pokrenuta je udruga studenata s misijom promicanja ICT-a i poduzetništva u akademskim i van-akademskim krugovima. Kao prva službena aktivnost udruge, organizirali su prvi Dan karijera u Sisku, koji je nadmašio očekivanja te okupio značajan broj sudionika, od čega je bilo 20 predstavnika raznih poslodavaca i poduzeća kojima su predstavljeni mladi grada Siska i potencijal zajednice, dok su mladima predstavljene mogućnosti unutar IT/ICT i poslovnog sektora.

Ovim događajem pokazali su potencijal i mogućnosti u domaćem IT/ICT sektoru kroz niz kratkih predavanja od strane uspješnih domaćih poduzetnika o tome kako su počeli svoje karijerne puteve i kamo su ih oni odveli. Uz predavanja, organizirana je i prigodna panel raspravu pod nazivom “Sisak kao Software City” u svrhu da se saznaju mišljenja mladih, poslodavaca te čelnika Grada Siska o tome u kojoj je poziciji Sisak za razvoj IT industrije. Također, cilj „Dana karijera“ je upoznati mlade sa radom u IT tvrtkama, približiti im nove tehnologije, promovirati rad Udruge te promovirati domaće tvrtke iz područja IT/ICT industrije.