Preporuka Državnog zavoda za zaštitu obitelji, materinstva i mladeži

Državni zavod za zaštitu obitelji (DZZOMM), materinstva i mladeži je izradio Prijedlog Nacionalni program djelovanja za mlade koji je podržan od Hrvatskog sabora 02.listopada 2002. godine, a Vlada Republike Hrvatske ga je usvojila 16.siječnja 2003. godine. Odmah po usvajanju ovog dokumenta, Državni zavod je otpočeo s njegovom izvedbom. Mjera 90. koja se odnosi na poticanje osnivanja i djelovanja klubova za mlade u svim lokalnim sredinama na neprofitnoj osnovi, definirana je kao jedan od prioriteta u inplementaciji Nacionalnog programa.

DZZOMM je raspisao natječaj za prijavu prijedloga projekata i udruga IKS je s kreativnim centrom mladih ušla u izbor od 34 projekta iz cijele Hrvatske koja ostvaruju poporu Državnog zavoda. Klubovi mladih su sasvim sigurno jedan od boljih i kvalitetnijih načina na koje je moguće iskoristiti svoju mladost, odnosno vrijeme između rada i učenja, škole, fakulteta, obitelji i neformalne zabave. Na toj se razini mladima pruža prilika, ne samo da izraze vlastito mišljenje, već da se aktivno uključe u društvene procese.

Udruga IKS je ulaskom u ovaj Nacionalni program ostvarila preduvjete za nastavak financijske potpore Državnog zavoda kroz cijelu 2004. godinu. Također smo dobili pismenu preporuku Državnog zavoda upućenu jedinicama lokalne samouprave u kojoj ih pozivaju da u skladu s mogućnostima podrže djelovanje kretivnog centra mladih.